Emetil

 

Duitsland - juni 2012

 

duitsland2012  Op weg naar Melle's eerste verjaardag hebben  we met de caravan een paar weken in oostelijk Duitdland doorgebracht. Via Hannover reden we naar de de Harz, daar bezochten we o.a. het vakwerkstadje Quedlinburg, in  Dessau bekeken we het Bauhaus, en we waren in Leipzig (Thomaskirche, Hauptbahnhof). In de Thomaskirche vielen we met de neus in de boter: concert door het beroemde Thomanerkor, met o.a. cantates van Bach. In het Erzgebirge hadden we veel houten speelgoed verwacht , maar dat viel tegen. Wel veel houtsnijwerk o.a.. draaiende houten pyramides, een leuk streekmuseum in Schneeberg met mijnbouwdiorama' s en een muziekinstrumentenmuseum in Markneukirchen.
in Bayreuth bekijken we het Opernhaus, en in de omgeving het slot Eremitage met mooie tuinen. Op 22 juni zijn we in N., ruim op tijd voor Melle' s verjaardag. Zaterdag is
er een verjaardagspartijtje voor crechekinderen en hun ouders in het nabijgelegen bos. Pake en Beppe zijn er ook. We blijven een week en vertrekken dan naar het Altmühltal (Kipfenberg). Zondag maken we daar een fietstocht .
Maandag gaan we op weg naar Kassel voor een bezoek aan de Documenta. Vanaf de camping is de Documenta per fiets te bereiken. De kunst valt ons wat tegen en woensdag vertrekken we naar huis.