Emetil

juni 2014 - Duitsland

foto's:

2014Duitsland

 

In juni waren we eerst een week  in Regensburg, om op Melle te passen. Daarna gingen we met caravan naar de Beierse Alpen. Daar hebben we vooral veel gefietst. Verder hebben we de Wendelstein beklommen, per tandradspoor weliswaar... het uitzicht was er niet minder om. Tegen Melle's verjaardag uiteraard weer naar Regensburg.  Zaterdag kadootjes voor Melle, zondag  het traditionele feestje op de speelplaats in het bos, met kindertjes van de Krippe.
Maandag zijn we weer vertokken voor de rest van onze vakantie:
Bezoek aan Rothenburg ob der Tauber , een historisch stadje in Beieren. Vervolgens  naar Würzburg;  gekampeeerd in Estenfeld, een klein plaatsje ten noorden van de stad, en een paar dagen per fiets naar Würzburg, oa bezoek aan de  Residance ( met plafondschilderingen van Tiepolo, en prachtige tuin). Vervolgens een eind langs de kronkelende Main gereden, en naar Asschaffenburg. Daar was een grote kermis, een een mooi  kasteelmuseum, het slot Johannisburg. 's  Avonds keken we een poosje naar het voetbal in een grote Bierhal.

Rijdend vanaf een camping in de buurt kwamen we min of meer toevallig via een pontje over de Main in Seligenstadt terecht, een knus stadje met vakwerkhuizen en een prachtige kloostertuin. Van de daar aanwezige tuinman kregen we een aantal tips  over het snoeien van fruitbomen.

Ons volgende doel was de Rijn. Vanaf Mainz reden we langs de rechter over langs de rivier. Kastelen en -ruines alom. Een ervan hebben we van binnen bekeken, Schloss  Marksburg bij Braubach. Vanaf de camping aan de Rijn zijn we naar boven gelopen.
In Koblenz kampeerden we op de stadscamping, bij de samenkomst van de Moezel en de Rijn. Helaas regende het nogal stevig, waardoor we weinig van de stad gezien hebben. Toen het de volgende dag nog regende zijn we in één ruk door naar huis gereden.